Ovlaštena montaža i servis

Ovlaštenu montažu klima uređaja kupljenih na web shopu FRIGO-VE vršimo na području cijele Hrvatske!

Jamstvo na klima uređaje vrijedi pod uvjetom da je ugradnju klima uređaja izvršila tvrtka ili obrt i/ili da je puštanje klima uređaja u rad obavljeno od strane tvrtke ili obrta koji su upisani u registar Ministarstva zaštite okoliša i energetike i imaju pravovaljano rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike za obavljanje djelatnosti prikupljanja, provjere propuštanja, ugradnje i održavanja ili servisiranja rashladnih i klimatizacijskih uređaja i opreme koji sadrže kontrolirane tvari ili fluorirane stakleničke plinove ili o njima ovise, a koji to svojim potpisom i/ili pečatom ovjeravaju na predviđenom mjestu na jamstvenom listu. 
 
Montažu klima uređaja koju kupite na FRIGO-VE web shopu obavlja naš partner - ovlaštena tvrtka s vašeg područja te na taj način imate osiguranu kvalitetu usluge i podršku u jamstvenom i van jamstvenom roku.
 

Montažu može obaviti i vaš ovlašteni montažer koji vam treba izdati račun za montažu, ovjeriti jamstveni list i jamčiti za obavljeni posao te pružiti adekvatnu podršku u jamstvenom roku kako biste bili u istoj poziciji kao i kada klimu montira naš partner ovlašteni montažer sa vašeg područja.

Ako od nas naručite montažu, Vaše podatke ćemo proslijediti Ovlaštenom montažeru s Vašeg područja koji će Vas kontaktirati radi dogovora termina montaže i drugih detalja.

Montaža nije uključena u cijenu klima uređaja i plaća se posebno na način da se odgovarajuća montaža ubaci u košaricu a istu možete platiti i montažeru kad montira, u tom slučaju račun za montažu vam izdaje tvrtka koja je klima uređaj i montirala.
 
Po potrebi vršimo besplatan izvid situacije na objektu u svrhu davanja ponude odnosno nuđenja odgovarajućeg klima uređaja i dogovora detalja montaže.

Iznimno je važno da montažu klima uređaja obavi firma, ovlašteni zastupnik jer je jedino u tom slučaju osigurano tvorničko jamstvo na uređaj i montažu.

 
Obzirom da montažu klima uređaja vrše isključivo ovlaštene tvrtke i obrti, jamstvo je neupitno a jamstvo na uslugu vrijedi do isteka jamstva na klima uređaj. Duljinu trajanja jamstva za pojedine klima uređaje pogledajte ovdje.
 
Ako montažu odradi naš montažer ili tvrtka koju smo vam mi preporučili u slučaju reklamacije ili kvara potrebno je kontaktirati montažera ili FRIGO-VE d.o.o. Serviser će izići na objekt i besplatno popraviti klima uređaja. Popravak u jamstvenom roku za vas je besplatan.
 
VAŽNO - Ako sami pronađete montažera, isti je dužan u jamstvenom roku na vaš zahtjev besplatno izići na objekt, utvrditi kvar i po potrebi zamijeniti rezervni dio koji ćemo mu mi osigurati.
U slučaju da vam se vaš montažer ne odazove ili ne zna popraviti klima uređaj možete izgubiti jamstvo. U tom slučaju možete se javiti nama pa ćemo vam poslati našeg servisera kojeg trebate platiti.
 
U cijenu klima uređaja nije uključeno godišnje održavanje i čišćenje klima uređaja. Isto se obavlja na vaš zahtjev i naplaćuje po važećem cjeniku.
Da bi vrijedilo jamstvo potrebno je da klima uređaj montira ovlašteni montažer i da ovjeri jamstveni list.
 
Godišnji servis nije uvjet za ostvarivanje jamstvenog roka ali je naša preporuka i preporuka proizvođača da jedan put na godinu obavite godišnji servis kako bi vaš klima uređaj zdravstveno i tehnički bio ispravan. Na taj način ćete svakako smanjiti mogućnost kvarenja i produljiti vijek trajanja klima uređaja uz veći komfor i čišći zrak.

Ukoliko montažu obavi osoba koja nije ovlaštena, ista preuzima i odgovornost za eventualne kvarove i neispravnost na uređaju i montaži te u tom slučaju Prodavatelj nije odgovoran za nastalu štetu.
Nadalje, ovlašteni zastupnik sve radove obavlja po pravilu struke sa školovanim instalaterima koji će svaki posao odraditi bezprjekorno.
Na sve radove: montažu, godišnji servis i popravke dajemo jamstvo i podršku.
 
FRIGO-VE kao i svi naši partneri diljem Hrvatske posjeduju sve potrebne dozvole za obavljanje djelatnosti: prikupljanja, provjere propuštanja, ugradnje i servisiranja rashladnih i klimatizacijskih uređaja i opreme te dizalica topline koji sadrže kontrolirane tvari ili fluorirane stakleničke plinove.