Opremite vaš apartman

Sezona se bliži, a apartmane treba pripremiti do završnog stadija prije dolaska prvih gostiju. Kada je riječ o stvaranju ugodnog okruženja u vašem domu, pravilno odabrana oprema može napraviti veliku razliku. U nastavku teksta posvetiti ćemo se jednom od ključnih elemenata svakog modernog apartmana – klima-uređajima!  Istražit ćemo svijet klimatizacije u apartmanima, istaknuti najnovije tehnologije, pružiti savjete o održavanju i donijeti vam sve što trebate znati kako biste osigurali optimalnu udobnost u vašem domu. 

Na što treba obratiti pozornost?

Prilikom opremanja apartmana klima-uređajem, važno je uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora kako biste osigurali optimalnu funkcionalnost, uštedu energije i udobnost. Evo nekoliko važnih aspekata koje treba razmotriti:
Veličina prostora: Prva i osnovna stvar je odabrati klima-uređaj odgovarajuće snage za veličinu prostora koji želite klimatizirati. Uređaj koji je prejak ili premalen može rezultirati nedovoljnim hlađenjem ili nepotrebnom potrošnjom energije.
Energetska učinkovitost: Pripazite na energetsku učinkovitost klima-uređaja. Uređaji s visokim energetskim razredom ne samo da smanjuju vašu potrošnju električne energije, već i doprinose očuvanju okoliša.
Funkcionalnosti: Razmislite o dodatnim funkcijama koje bi mogle poboljšati vaše iskustvo. To mogu uključivati razne termostate, daljinske upravljače, filtraciju zraka, noćni način rada i druge pametne opcije. 
Održavanje: Važno je odabrati klima-uređaj koji je jednostavan za održavanje. Filteri se redovito trebaju čistiti ili mijenjati, a jednostavan pristup unutrašnjim dijelovima olakšava servisiranje. 
Razina buke: Ako vam je važna tišina, obratite pažnju na deklariranu razinu buke uređaja. Niska razina buke posebno je važna u spavaćim sobama ili radnim prostorima. 
Estetika: Uskladite dizajn klima-uređaja s općim estetskim dojmom vašeg apartmana. Moderan i dobro usklađen uređaj može biti funkcionalan, ali i estetski doprinos prostoru. 

Mono i multi-split sustav

Ovisno o veličini i broju prostorija u vašem smještajnom objektu, biranje između mono i multi-split sustava klima-uređaja postaje ključna odluka. Za manje apartmane s jednom prostranijom sobom preporučujemo mono-split sustav, koji uključuje jednu vanjsku i jednu unutarnju jedinicu. S druge strane, za apartmane s više prostorija i većom kvadraturom, multi-split sustav može biti idealan. Prednost ovog sustava leži u tome što je potrebna samo jedna vanjska jedinica, dok svaku unutarnju jedinicu možete upravljati zasebno. Ukupna snaga svih unutarnjih jedinica određuje se snagom vanjske jedinice, pružajući fleksibilnost i efikasnost u održavanju ugodne klime u cijelom prostoru. 

Ulaganje u kvalitetne klima-uređaje nije samo investicija u udobnost, već i u reputaciju vašeg smještaja. Pružajući optimalne uvjete boravka, stvarate iskustvo koje će gosti cijeniti i sjećati se, čime se postavlja temelj za dugoročni uspjeh vašeg apartmana. Ukoliko vam treba stručno mišljenje i preporuka slobodno se obratite našim stručnjacima koji će se potruditi zadovoljiti sve potrebe vašeg prostora kroz jedno rješenje.

Istražite našu aktualnu akciju klima-uređaja i pronađite savršen omjer cijene i kvalitete za vaš apartman: KLIKNI NA AKCIJE

Ukoliko se ne možete odlučiti koju klimu odabrati pogledajte naše preporuke. Pronađite klima-uređaj koje će pružiti savršen komfor vašim gostima, a vama omogućiti uštedu energije.

Hitachi airHome 400
Sa mogućnošću rada do -15°C u grijanju i do 46°C u hlađenju, airHome je savršen uređaj za bilo koje godišnje doba. Nosi energetski razred A++ što ga čini među najučinkovitijim uređajima što se tiče potrošnje energije i uštede, a uz tihi način rada od 20dB pruža nesmetani boravak u prostoriji. Zbog integrirane tehnologije samoodržavanja pomaže poboljšati dugoročne performanse jedinice održavajući uređaj čistim i funkcionalnim.
Uz ugrađen wi-fi priključak uređajem možete upravljati iz daljine doma stoga je ovo savršen uređaj za ljude koji ne žele razmišljati o klimi!

Hitachi Lorai Air Pur 
Klima-uređaj sa SEER od 9,00 i SCOP od 5,10 uređaj je koji je namijenjen za sva godišnja doba. Model dolazi u mat bijeloj ili mat sivoj boji što predstavlja elegantan dizajn Hitachi brenda. Uz opciju rada sa HiKumo i Tahoma aplikacijom, ovim uređajem možete upravljati izvan vašeg doma.

Daikin Perfera
Uređaj nudi vrijednosti sezonske učinkovitosti do A+++ za hlađenje i grijanje zahvaljujući ugrađenoj najmodernijoj inteligentnoj tehnologiji. Uz senzor detekcije kretanja u 2 smjera uređaj šalje zrak u zonu u kojoj se osoba trenutačno nalazi, a ako osobe nema u prostoriji jedinica se prebacuje u način rada uštede energije što zasigurno smanjuje vaše račune.

Daikin Stylish
Kompaktni i funkcionalni uređaj koji dolazi u više boja: bijeloj, crnoj, sivoj i boja crnog drva te se tako uklapa u različite interijere. Coanda efekt optimizira strujanje zraka radi udobnije klime. S pomoću posebno projektiranih lamela, usmjerenija zračna struja omogućuje bolju raspodjelu temperature u cijeloj prostoriji. Uz inteligentni toplinski senzor koji određuje trenutnu temperaturu u prostoriji, ravnomjerno raspoređuje zrak u prostoriji i održava jednaku temperaturu u svakom djelu prostorije.

Podijeli