Kako odabrati najbolji klima-uređaj za vaš apartman

U današnje vrijeme turizam je jedna od najbitnijih grana našeg gospodarstva i izvor zarade mnogima. Iznajmljivača privatnog smještaja sve je više, a samim time i konkurencija postaje sve veća. Kako bi se istaknuli i postali omiljen odabir gostiju, cilj vam je njihov boravak učiniti što ugodnijim i vaš smještaj dovesti na razinu.

Bilo da imate apartman u primorju ili u kontinentalnom djelu, hlađenje odnosno grijanje jedna je od bitnijih stavki koja utječe na boravak vaših gostiju. Idealna temperatura ono je što pruža osjećaj udobnosti i ugode. Vrlo često glavni razlog zašto su gosti nezadovoljni nekom smještajnom jedinicom jest upravo loš klimatizacijski sustav koji za vrijeme ljetnih mjeseci slabo rashlađuje prostor. To dovodi do nemogućnosti potpunog odmora gostiju, neprospavanih sparnih noći, a samim time i do loše recenzije za vaš smještaj.
U nastavku vam donosimo na što sve trebate pripaziti kako bi odabrali najbolji klima-uređaja za vaš apartman te bili sigurni da će vaši gosti biti zadovoljni tijekom boravka u vašem smještaju.

 

 

Mono i multi-split sustav

S obzirom koliko prostorija ima vaša smještajna jedinica te koliko su velike, odlučit ćete za mono ili multi-split sustav klimatskih jedinica. Ako je apartman manje kvadrature sa jednom većom prostorijom tada preporučujemo mono-split sustav, jedna vanjska i jedna unutarnja jedinica. U slučaju da vaš apartman ima više prostorija i veće je kvadrature, tada se možete odlučiti za multi-split sustav. Prednost multi-split sustava je to što ćete sa više unutarnjih jedinica imati samo jednu vanjsku jedinicu. Svakom unutarnjom jedinicom možete zasebno upravljati, a ukupna snaga svih unutarnjih jedinica određena je snagom vanjske.

Snaga klima-uređaja

Kako biste odabrali ispravnu snagu klima-uređaja potrebna vam je kvadratura objekta. Primjerice, za apartmane površine od 30 do 40 četvornih metara uglavnom se stavljaju klima-uređaji snage 3,5 kW. Kako bi ispravno odlučili o snazi, u obzir se uzimaju ostali čimbenici poput lokacije objekta, broju i veličini prozora. Ako se apartman ne sastoji od jedne prostorije i ako vam financije ne dopuštaju postavljanje više jedinica, savjet je da postavite klimu u najveću središnju prostoriju.

Značajke i funkcije

Obratite pozornost na značajke i funkcije određenog klima-uređaja. Ono što je svakako bitno svakom gostu na odmoru jest tišina. Kao iznajmljivač, morate se pobrinuti da vaš klima-uređaj ne stvara preveliku buku i na taj način ne ometa boravak vaših gostiju. Također, vodite se jednostavnošću i kompaktnošću. Cilj vam je da se svaki uređaj pa tako i klima-uređaj, savršeno uklopi u vaš prostor. Pravilo kaže- što jednostavnije to bolje. Poznat upravo po tome, Hitachi u svojoj ponudi ima model Dodai 2. Svojim kompaktnim dimenzijama i jednostavnim dizajnom uklapa se u različite interijere. Tehnologijom FrostWash uklanja se nečistoća na površini izmjenjivača što je svakako bitno za održavanje vašeg uređaja. Uz to, tihi način rada gdje je razina buke od samo 19dB(A), omogućava konstantni rad bez narušavanja komfora.
Ono što će biti dodatni plus jest opcija daljinskog upravljanja, putem wi-fi-a ili aplikacije. Gosti mogu s udaljenosti podesiti rashlađivanje apartmana, što će učini zadovoljstvo da sami mogu, dok su izvan apartmana, podesiti da ih dočeka ugodna temperatura pri povratku.
Također, fleksibilnost je nešto što se svakako cijeni. S vremenom, vaš prostor tražit će nekakvo osvježenje ili promjenu te je bitno da što više uređaja možete prilagoditi novom prostoru. Podna jedinica Shirokuma, jedinica je koja ima mogućnost postavljanja kao podne jedinice, ali i zidne. Stalak koji omogućuje samostojeću verziju jednostavno se montira/demontira sa samo tri vijka. Uz to, jedinica ima manju klapnu na izlazu koja usmjerava ispuh zraka u visinu čime se postiže klimatizacija svih dijelova prostorije.

 

 

Ušteda

Jedna od bitnijih stavki prilikom odabira klima-uređaja jest njegova potrošnja. Što je viši energetski razred samog uređaja, vi kao vlasnik imat ćete manju potrošnju što naravno, dovodi do uštede. Hitachi se potrudio ispuniti želje kupaca i što više im se prilagoditi. Model Mokai odlikuje se izuzetnom energetskom učinkovitošću koji pruža način uštede energetskim razredom A+++ . Nenametljivi i funkcionalni dizajn savršeno će se uklopiti u već postojeći raspored prostorije, a niska razina buke neće ometati odmor vaših gostiju.

Na kraju, kada ste odabrali idealan klima-uređaj za vaš apartman preostaje vam samo ispravno održavanje kako bi vas što duže služio svojim kvalitetnim radom. Najosnovnije je održavati filtre čistima kako bi se održao svježi zrak u prostorijama i osigurao pravilan rad samog uređaja. Jednostavno se skidaju, operu u toploj vodi, dobro osuše te suhi vraćaju u uređaj. Svakako prije svake sezone obavite detaljan pregled klimatizacijskog sustava i za sve poteškoće obratite se stručnjacima jer nemogućnost korištenja uređaja koji se nalaze u apartmanu stvaraju frustracije kod gostiju što im svakako obilježi dugo iščekivani odmor.

Klima-uređaj nije više luksuzni pojam nego standard i temeljna stvar koja se uzima u obzir prilikom odabira smještaja za odmor. Potrudite se vašim gostima omogućiti kvalitetan odmor i ugodan boravak u vašem apartmanu, a samim time sebi povećajte recenzije i istaknite se među konkurencijom. Sretan gost, sretan iznajmljivač!

Za ponudu Hitachi klima-uređaja slobodno nas kontaktirajte putem upita na info@frigo-ve.hr ili telefonom na 051/258-748 ili putem kontakt forme.

Podijeli