Pametna investicija za udoban i ekološki dom – dizalice topline

U današnjem dinamičnom svijetu, gdje se granice stalno pomiču, dizalice topline dolaze kao inovativna i praktična solucija za optimizaciju prostora i poboljšanje kvalitete života. Njihova univerzalnost i fleksibilnost čine ih idealnim izborom za širok spektar primjena. Pored toga, izdvajanjem obnovljivih izvora, bilo da se radi o podzemnim vodama ili zraku, dizalice topline griju i hlade vaš dom i isporučuju toplu vodu na održiv način.

Kako dizalice topline rade?

Princip rada dizalice topline temelji se na konceptu preuzimanja topline iz vanjskog zraka. Upijajući toplinu izvana, jedinica podiže temperaturu na razinu potrebnu za grijanje prostora ili zagrijavanje potrošne tople vode. Nakon toga, zagrijana toplina prenosi se dalje radnim medijem do unutarnje jedinice koja oslobađa toplinu u prostor i osigurava udobnu temperaturu. Procedura se ponavlja sve dok se ne postigne i ne održi željene temperatura.

Udobnost i ušteda s Daikin Altherma dizalicom topline

Daikin stručnjaci neprestano osluškuju potrebe korisnika i zajedno s njima pronalaze rješenja za optimalnu klimu svakog prostora. Altherma dizalice topline jedno je od tih rješenja, projektirano u Europi za europsko podneblje tijekom cijele godine.
Dizajn osviješten modernošću pomaknuo je granicu funkcionalnosti na višu razinu. Crna horizontalna prednja rešetka skriva ventilator čime se smanjuje percepcija zvuka koji jedinica proizvodi dok svijetlosivo kućište odražava prostor za ugradnju kako bi se jedinica uklopila u bilo koje okruženje i bila neprimjetna.

Zamjena dvostrukog ventilatora jednim većim te optimizacijom njegovog oblika postignuta je niža razina buke prilikom rada uređaja kao i poboljšana cirkulacija zraka. Altherma omogućuje grijanje i hlađenje prostora te isporučuje potrošnu toplu vodu, a sve to uz jednu vanjsku jedinicu.

Pametno upravljajte udobnošću svoga doma. U svoje uređaje Daikin implementira mogućnost upravljanja na daljinu kako bi olakšao vašu svakodnevnicu i omogućio udobnost doma u svakom trenutku. Putem aplikacije Onecta ili glasovnim naredbama pomoćnika Google Assistant i Amazon Alexa Dizajn namjestite željenu temperaturu i funkciju uređaja gdje god se nalazili.

Ono što je svakako bitno i na što se prilikom kupnje uređaja stavlja fokus jest energetska učinkovitost. Altherma uređaji idu do A+++ energetskog razreda za grijanje te sa svim ostalim funkcijama donosi uštedu budućnosti.

Do poticaja uz Daikin dizalice topline

Iskoristite priliku te ugrabite subvencije FZOEU za kupnju i instalaciju dizalica topline kao obnovljivog izvora energije!
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) nudi subvencije za ugradnju dizalica topline i solarnih sustava u obiteljskim kućama.

Tko se može prijaviti?
•    Vlasnici ili suvlasnici legalno sagrađenih obiteljskih kuća
•    Kuća mora imati više od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje
•    Maksimalno 3 stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu do 600m2

Uvjeti:
•    Objekt mora biti energetski certificiran
•    Energetski razred C ili bolji u kontinentalnoj Hrvatskoj
•    Energetski razred B ili bolji u primorskoj Hrvatskoj

Visina subvencije:
•    Do 80% opravdanog troška za obiteljske kuće oštećene u potresu
•    Do 60% za ostale obiteljske kuće

Maksimalni iznosi subvencija:
•    12.320 eura za kuće oštećene u potresu
•    9.240 eura za ostale obiteljske kuće

Najviši iznosi opravdanog troška i maksimalni iznosi subvencija:

 

Podijeli