Microwell dizalice topline za bazene

Nestrpljivo iščekujete toplije dane za skok u bazen? Vanjska temperatura još uvijek nije dovoljno visoka da zagrije vodu? U tom slučaju potrebna vam je dizalica topline za bazene kako bi voda bazena bila ugrijana ili čak rashlađena do temperature koja vama odgovara. Mi vam donosimo rješenje visoke kvalitete i jednostavnog korištenja- Microwell dizalice topline za bazene.


Raspon dizalica pumpi Microwell pažljivo je osmišljen i dizajniran kako bi ponudio sveobuhvatno rješenje grijanja koje može zadovoljiti bilo koju veličinu bazena, od malih rezidencijalnih bazena do hotela, toplica i velikih rekreacijskih centara s volumenom većim od 400 m3. Microwell dizalice topline također uključuju komfornu SPLIT izvedbu za cjelogodišnje grijanje zatvorenih i otvorenih bazena. Microwell je također razvio posebni zimski paket koji omogućuje dizalicama topline učinkovit rad do -15°C.


Dizalice topline za bazene su dizajnirane da kompenziraju viši trošak početne investicije s vrlo niskim troškovima korištenja u usporedbi s električnim ili plinskim grijačima. Najviša vrijednost učinkovitosti (COP) kod Microwell dizalica topline iznosi 7. Njihova učinkovitost je omjer između potrošnje energije (enegije koju plaćate) i učinka grijanja ili hlađenja (energije koju dobivate). Kod električnih grijača taj omjer je 1:1, odnosno koliko električne energije platite toliko je i dobijete u obliku toplinske energije. Plinski grijači mogu postići efikasnost 1:1.3. Kada je vrijednost COP kod dizalica topline 7, znači da za 1 kWh plaćene električne energije dobijate 7 kWh toplinske energije. U funkciji hlađenja one postižu solidan omjer od 1:4.

 

 

Compact vs Split model

Pričamo li o Compact dizalici topline, ističe se kompaktna izvedba, u jednom kućištu koja osigurava željenu temperaturu vode vašeg bazena. Zahtijevajući samo priključak na vodu bazena, napajanje električnom energijom i pogodno mjesto za smještaj jednostavan je i cjenovno pristupačan sistem za svaki otvoreni bazen.
Dizalice topline u Split izvedbi sastoje se od 2 jedinice gdje je vanjska jedinica izvor topline. Sastoji se od kompresora, ventilatora i zračnog izmjenjivača topline. Unutarnja jedinica sadrži vodeni izmjenjivač topline i upravljačke senzore. Dizalica topline u Split izvedbi pruža znatno više komfora nego Compact modeli.
Izvor buke kod dizalica topline su kompresor i ventilator. Oni su kod split modela ugrađeni u vanjskoj jedinici koja se ne postavlja u blizinu bazena već na udaljenosti do 30 metara vodoravno i 15 metara okomito od bazena. Rezultat je topla voda a da se pritom dizalica topline ne vidi i ne čuje, učinkovito osiguravajući ugodnu toplinu bez buke i vibracije.

 

 

Jednostavno korištenje

Jednostavno upravljanje dizalicama topline putem lako razumljivog digitalnog ekrana, koji može biti ugrađen na samoj pumpi ili dislociran i postavljen u npr. strojarnici ili drugoj prostoriji nešto je što svakom korisniku godi i ističe kao veliki plus. Potpuno su automatske u radu i iznimno jednostavne za korištenje (potrebno je samo namjestiti termostat na željenu temperaturu vode). Podešene na “Auto” način rada, one će same grijati ili hladit vodu bazena, ovisno o izmjerenoj i željenoj temperaturi vode.

 

 

Microwell je jedini proizvođač dizalica topline koji u potpunosti stoji iza deklariranih kapaciteta grijanja i hlađenja zahvaljujući kvaliteti proizvodnje i ugrađenih dijelova, površini izmjenjivača topline od titana koja je najveća na tržištu, optimalno odabranim kvalitetnim kompresorima i detaljnom testiranju koji svaka Microwell dizalica topline prolazi prije slanja iz tvornice.

Kako bi opuštanje u bazenu bilo moguće neovisno u vanjskoj temperaturi obratite se našim stručnjacima za više informacija te nas slobodno kontaktirajte putem upita na info@frigo-ve.hr ili telefonom na 051/258-748 ili putem kontakt forme.

Podijeli